-11%
Suqar
Desserts & zoet uit het Midden-Oosten!
Suqar, het Arabische woord voor suiker, bevat een overvloed aan zoete lekkernijen uit het Middden-Oosten. Van gebak tot ijs, koekjes en cakes, gekonfijt fruit, noten en drankjes. Zoet speelt een grote rol in de Midden-Oosterse keuken. Niet zozeer als dessert, maar velen hebben herinneringen aan familiefeesten en religieuze feestdagen waarbij moeders, grootmoeders, tantes en nichten ter gelegenhied hiervan hen overladen met zoete gerechten.
Desserts en zoetigheden zijn diepgewordteld in de Midden-Oosterse keuken. Veel ingrediënten - fruitleer, dadels, rozenwater, notengebak - hebben duizenden jaren geleden hun oorsprong gevonden en zijn vandaag de dag nog steeds grotendeels onveranderd. Ze hebben een grote invloed gehad op de Europese keuken. Donuts, sorbets en rijstpudding zijn recepten die hun basis vinden in de Perzische, Arabische en Ottomaanse keuken.
Greg en Lucy Malouf hebben tijdens hun reizen door het Midden-Oosten deze gerechten verzameld. Dit boek is een lofzang op al het heerlijk zoets dat het Midden-Oosten te bieden heeft.
Het duo Greg en Lucy Malouf, al jaren bekend als de experts van de moderne keuken van het Midden-Oosten!
O.a. bekend van het kookboek Vegarabia, een schitterend boek met meer dan 130 moderne vegetarische gerechten geïnspireerd op de veelzijdige Midden-Oosterse keuken. De frisse, spannende en origeinele smaakcombinaties zorgen voor een waar feest op je bord. Elk recept vindt zijn oorsprong in de ruime kennis en ervaring van de internationaal geprezen chef-kok Greg Malouf en co-auteur Lucy Malouf.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Aantal pagina's | 254 |
Kookboek van | Greg & Lucy Malouf |
Editie | Gebonden |
Uitgeverij | Good Cook |