Gekonfijte citroen
Onmisbaar in de Marokkaanse keuken... heerlijke gekonfijte citroenen.
Citroenen metamorfose...
De smaak van de sappige, fris-zure citroen ondergaat een ware metamorfose door het pekelen met zout. De structuur van de schil verandert: die wordt zacht en de smaak wordt gerijpt. Ingelegde citroen smaakt intens fruitig, zilt-zoet en heeft een licht bittertje van de schil. Je snijdt het vruchtvlees van de schil en gebruikt alleen het mooie, gladde schilletje van de citroen. Dat snijd je heel fijn, in reepjes of blokjes. Je gebruikt het in salades, sauzen, stoofgerechten zoals tajines en dressings. Je hebt er maar heel weinig van nodig om gerechten een extra dimensie te geven.
Klassieke gerechten met gekonfijte citroen
Een èchte klassieker in de Marokkaanse keuken is de tajine met kip, olijven en gekonfijte citroen. Een lekkere bijgerecht bij een Marokkaanse maaltijd is de lauwwarme Marokkaanse wortelsalade met komijn, verse koriander en harissa. Als hapje voorafgaand aan de maaltijd is het lekker om groene of lichtpaarse Marokkaanse olijven gegarneerd met geconfijte citroen te serveren. En houd je van vis? Dan is het heerlijk om wat reepjes gekonfijte citroen toe te voegen aan de vistajine of ovenschotel van vis. Smullen maar!
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Netto gewicht | 560 gram |
Netto uitlek gewicht | 360 gram |
Verpakking | Glazen pot |
Ingrediënten | Citroen, water, zout en citroenzuur. |